08 de maig 2009

Un dissabte extrany (2)

Miquel
Com deia fa uns dies, el dissabte passat duia amagades un seguit d'estranyeses que aparegueren a mesura que avançava el dia. Acabat el temut examen, i de tornada cap a la residència, Tomo, el meu amic japonès, m'explicava el curiós funcionament de les escoles conegudes com Gakushu Juku. De sobte, dues siluetes desconegudes se'ns apareixen just davant nostre i ens fan un senyal perquè ens aturéssim.

Les dues persones, un noi i una noia, segurament també estudiants, es posen a parlar amb Tomo sobre futbol, ell duia una camisa de l'Inter de Milà, així que fou fàcil iniciar la conversa. Aviat, però, ens adonarem que aquell petit diàleg no duia enlloc; perquè ens han parat aquest parell? Jo, sincerament, m'ho mirava des d'uns metres més endavant, fent veure que escrivia un missatge de text, com si res d'allò anés amb mi.

Acabats els arguments futbolístics els dos desconeguts confessen, el que realment busquen són nous feligresos per a l'església baptista de la que formen part. Ens ofereixen un tríptic i ens parlen de les mil meravelles que la seva confessió proporciona, però jo ja n'havia tingut prou. Vaig dir-li a Tomo que feia tard a qualsevol minúcia i el vaig rescatar dels tentacles d'aquells dos missioners pesats.

Represa la tornada a l'apartament em feia l'efecte de sentir-me observat. El fet d'haver rebutjat de manera tan seca i tallant aquell parell de místics personatges va fer que un neguit m'acompanyés fins a casa. Un cop allí, em vaig relaxar, vaig respirar fons, vaig encendre l'ordinador; i ho vaig veure. Ja n'hi me'n recordava d'allò. El Barça n'hi havia clavat sis, al Madrid. Un dissabte "gairebé" perfecte.

5 Comentaris:

 1. Hola Miquel!
  Això d´anar buscant "feligresos" pel carrer és una mica trist. No cal "imposar" el camí a ningú ni atabalar-lo de mala manera. Dissabte estrany...cert!
  salutacions
  sílvia

  ResponElimina
 2. Ben fet de no deixar-te embaucar. Aquest Barça ho fa oblidar tot, eh?

  Adéu!

  ResponElimina
 3. Pobres feligresos, quina culpa tenen ells? Llibertat d'expressió!

  Jeje, per cert en Tomo no portaria pas la samarreta de l'Adriano? es que em cau fatal >.<

  Cuida't crack
  Enric

  ResponElimina
 4. No puc soportar les religions. De fet una de les coses que estic més satisfet d'haver fet en aquesta vida ha estat fer pecar a dos missioners mormons :)

  ResponElimina
 5. @ Sílvia

  Doncs sí, que t'atabalin d'aquesta manera és força pesadet, la veritat.

  @ Albert

  Sort en tenim del Barça, sort!

  @ Enric

  No m'enrecordo de la samarreta, però la manera com oh van fer servir d'excusa va ser força penós.

  @ Quico Ventalló

  Si em deixen en pau i no fan mal a ningú no em molesten, cadascú que combregui el que el vulgui. Ara bé, quan et vénen a casa o et paren i t'intenten convéncer és quan es tornen insuportables.

  ResponElimina

2017. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria. Amb la tecnologia de Blogger.