06 de desembre 2010

Quocient Emocional

Miquel
La professora d'Advanced Business Communications és la mateixa que la de curs preliminar (sense l'advanced) que vaig prendre ara fa un any. L'assignatura en qüestió segueix essent considerada un "piece of cake" o un "GPA booster"(*) pels estudiants d'MBA, i, a voltes, la professora sembla més preocupada en finalitzar les seves indagacions sobre comportament corporatiu i psicologia empresarial que transmetre coneixement als estudiants.

Encetant la darrera setmana del semestre, ens trobem amb l'avaluació final de l'esmentada matèria. De fet, es tracta d'una breu reflexió de dues pàgines sobre l'evolució dels resultats en sengles exàmens que determinaren la intel·ligència emocional de cada un dels alumnes. Com la gran majoria d'estudiants masculins a l'aula, vaig obtenir puntuacions baixes en responsabilitat social i empatia. Petit parèntesi, resulta que existeix una certa correlació directa entre les dues variables. L'objectiu del projecte era emprendre comportaments efectius durant un mes, realitzar la prova de nou, i comprovar com han augmentat els nivells en cada una de les 25 categories que componen el nostre QE.

Sabent que la professora es congratula folgadament dels bons resultats que obtenen els seus estudiants, vaig exagerar una mica les respostes per obtenir un quocient un pèl més elevat i alegrar a la mestra, orgullosa de llurs mètodes educatius. I tot i havent intentat "enganyar el sistema" en benfici d'altri, el meu nivell d'empatia segueix sent llastimosament baix.
___________________________

* Piece of cake: Expressió usada per descriure una activitat fàcilment realitzable o factible.

* GPA booster: El Grade Point Average, GPA, és el sistema que es fa servir a les universitats americanes per determinar la nota mitja de l'estudiant, sent 4.0 la màxima puntuació. Un GPA booster és, doncs, una classe que ajuda a fer pujar la mitja perquè és, en termes generals, poc exigent.

4 Comentaris:

 1. Potser no el vas enganyar bé al sistema. Sempre et quedarà la incògnita de saber si haguessis tret millor nota sense haver "mentit". Estic segur que amb aquesta reflexió a partir d' ara no podràs dormir jaja. 1 abraçada mestre. 8 dies...

  ResponElimina
 2. Jajaja, és una bona idea manipular aquests resultats, però no sé fins quin punt és bo que una professora es pensi que ho fa bé quan no és així.
  Adéu!

  ResponElimina
 3. Un intent d'engany fallit? No hagués estat millor dir la veritat perquè la mestra, així, pensés en altres mètodes per a millorar les seves classes? Estic convençut que no vas ser l'únic que va propar d'exagerar els resultats!

  ResponElimina
 4. @ Enric
  Potser sí. Potser el sistema tambè està programat perquè no l'enganyin tan fàcilment.

  @ Albert
  Per ser sincer, Albert, no crec que li preocupi gauri...

  @ Albert B. i R.
  Segurament no vaig ser l'únic, però ja era el segon cop que feia un test d'aquests i tenia molta més feina...

  ResponElimina

2017. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria. Amb la tecnologia de Blogger.