16 de març 2011

Que què tenim?

Miquel
Navegant per la xarxa, amb la intenció d'enllestir un tediós exercici de màrqueting sobre brand recognition en el sector de l'automòbil, arribo a la web d"Infiniti, la branca de luxe de la casa Nissan. La pàgina és elegant, interactiva, provoca una reacció satisfactòria al consumidor, i un munt d'altres coses de les que en faig esment a la llibreta.

Segueixo amb l'escorcoll del portal fins que em topo amb un interessant test on s'ofereix la possibilitat de descobrir quin és l'Infiniti que s'ajusta més a tu d'acord amb la teva personalitat. Es tracta d'un exercici de recerca psicogràfica, per posar-ho en termes tècnics. Supero les primeres preguntes bo i adonant-me que en una tarda lliure de dissabte la meva preferència és córrer 5km. abans d'anar al museu, o que per a mi té més importància veure món i viatjar que construir la casa dels meus somnis, entre altres coses.

Finalment, la darrera interrogació demana que escullis entre 5 destinacions on t'agradaria viatjar: Barcelona, Las Vegas, Montreal, Tokio, o Zurich. Cada ciutat amb una icona que les caracteritza. I aquí em vaig aturar. Per poc que ens agradi, i per molt que ens pensem que som això o allò, som com ens projectem a l'exterior. Som com ens veuen des de fora, i som la imatge que desprenem més enllà de les nostres fronteres. En acabat, el brand recognition de Barcelona, aquest concepte que abans mencionava, és això:


Aquestes troballes, així tan de sobte, xoquen i són emprenyadores; però valen la pena per fer un valuós exercici d'autocrítica i adonar-se que encara tenim molta feina a fer. Però hi arribarem.

4 Comentaris:

 1. Doncs jo m'acabo d'emprenyar com una mona.

  Si ens manca feina per fer...

  *Sànset*

  ResponElimina
 2. El primer que hauries de fer és enviar-los un missatge fent-los veure que estan representant la ciutat amb la imatge equivocada...

  ResponElimina
 3. Perdona, què vol dir el símbol de Montreal. No l' entenc. Gràcies

  ResponElimina
 4. @ L'home del Sac
  És el primer que em va venir al cap. Però què els hi dic? Que un toro no és cap icona de Barcelona? Que estic molt dolgut? Que els exigeixo que canviïn el símbol i hi posin la Sagrada Família? L'escut del Barça? La única cosa que vol Infiniti es vendre cotxes i ningú els pot culpar per buscar la millor estratègia. I això és el que ens hauria de fer pensar.

  @ Enric
  És la flor de lis, símbol de la corona francesa. A l'escut d'Espanya també hi apareix perquè els borbons són d'orígen francés.

  Gràcies pels comentaris.

  ResponElimina

2017. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria. Amb la tecnologia de Blogger.