13 d’abril 2011

Per què no nosaltres?

Miquel
Els diaris esportius de la meseta anunciaven fa uns dies que el Japó no participaria a la Copa Amèrica, a disputar-se el proper mes de juliol, per culpa del desastrós terratrèmol que afectà l'arxipèlag nipó. A la mateixa notícia s'incloïa l'alternativa que fos la vigent campiona del món qui ocupés el buit deixat pel país asiàtic. Es deia que Villar i les altes esferes de la Federació Espanyola de Futbol s'ho estaven plantejant.

Avui ja s'ha publicat que la idea ha quedat descartada i Espanya no participarà a l'edició d'enguany de la Copa Amèrica. La Confederació Sud-americana de Futbol, l'organisme encarregat de l'organització de la competició, confia en què uns dels països centreamericans accepti prendre part en el torneig, i de fet sembla que Costa Rica és el combinat amb més opcions de fer-ho.

Més a prop de casa, el passat dilluns es celebrava la primera Junta Directiva després del nomenament d'Andreu Subies com a President de la Federació Catalana de Futbol. El nou president formalitzava les seves intencions el passat mes de febrer mitjançant aquest vídeo. Una de les poques coses que esmenta en el breu clip de 46 segons és que intentarà "parlar amb tothom perquè qualsevol suggerencia i inquietud sigui nostra i portar-la cap al futur".

Ras i curt, President Subies, més enllà de l'ambiciós objectiu d'"intentar parlar amb la gent", perquè la nova junta no proposa a la CONMEBOL que sigui Catalunya qui ocupi el lloc de Japó a la Copa Amèrica? Segur; sortiran els de sempre a dir que és una bajanada i que de cap de manera, que ni hablar, i que no i prou. Però no crec que es tracti d'una idea tan ridícula, de fet Catalunya ja ha guanyat la Copa Amèrica en la disciplina d'hoquei sobre patins. El "no" ja el tenim, intentem aprofitar aquesta oportunitat.
2017. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria. Amb la tecnologia de Blogger.